Oprecht advies sinds 1989

Bedrijfsadvies

Fiscaal en financieel advies

Met specialistisch fiscaal en financieel advies komen we tot de beste oplossingen voor de onderneming én jezelf. De specialisten van BLM Accountants staan gegarandeerd voor gericht advies, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Dit geeft overzicht, rust en levert financieel voordeel op.

We geven een duidelijk beeld van de kansen en de risico’s, zodat je altijd optimaal kunt inspelen op de actuele situatie. Samen zorgen we ervoor dat je weet waar je staat en waar je naartoe gaat.

Bedrijfsovernames en fusies

Het traject van een bedrijfsovername is altijd maatwerk. Daarom is het verstandig om hier experts voor in te schakelen die je kunnen helpen. Door de kennis en ervaring van onze professionals op het gebied van bedrijfsovername en fusies laten we de verschillende fasen in het verkoopproces zo efficiënt mogelijk verlopen. BLM checkt alle essentiële zaken en past die waar nodig aan, zodat het uiteindelijke doel bereikt kan worden en de slagingskans wordt vergroot.

Bedrijfsopvolging familiebedrijven

Het stokje overdragen aan de nieuwe generatie is en blijft een bijzonder moment, naast de juridische en financiële aspecten spelen immers de familieverhoudingen een belangrijke rol. Daarom willen we dat een bedrijfsopvolging in de familiesfeer perfect verloopt. Een adviseur die alles goed, helder en strak voor je organiseert en communiceert is dus van groot belang. Uit eigen ervaring heeft BLM niet alleen de kennis hiervoor maar ook juist de sensitiviteit in huis.

Fiscale herstructurering 

Bedrijven zijn altijd in ontwikkeling en ondernemers blijven logischerwijs continu op zoek naar de fiscaal meest voordelige structuur. Dat betekent soms een ingrijpende reorganisatie, met alle fiscale gevolgen van dien. BLM zorgt dat het hele traject correct en soepel verloopt en dat de fiscale kansen voor eigenaren en onderneming optimaal worden benut.

Advisering accountancy

Wij geven advies in alle onderdelen die komen kijken bij het financiële aspect in dagelijkse en bijzondere situaties. Wil je groeien of opschalen? Verhuizen naar een andere locatie of juist afbouwen de komende tijd? Hoe staat het met duurzaamheid? Samen brengen we de voordelen en eventuele risico’s in kaart rondom de onderneming en je persoonlijke situatie. Daarna bieden we de tools die nodig zijn voor het maken van weloverwogen keuzes. Voorbeelden hiervan zijn een familiestatuut en het noodplan.

MKB-Kredietcoach

De MKB-kredietcoaches van BLM zijn speciaal opgeleid om jou te kunnen helpen met vragen op het gebied van ondernemerschap, financiering en gewenste groei. Ook zorgt een MKB-kredietcoach ervoor dat een financier weet dat hij veilig een financiering kan verstrekken. Hierdoor kan er snel geschakeld worden en kun jij alle aandacht besteden aan je onderneming.

MKB-Bedrijfscoach

Als MKB-bedrijfscoach begeleiden wij ondernemers en organisaties op het gebied van bedrijfseconomische- en bedrijfskundige vraagstukken. We geven je praktische adviezen en de gewenste ondersteuning zodat je snel door kunt pakken.

Mediation

Met de mediation die BLM biedt worden zakelijke conflicten binnen en tussen bedrijven op een professionele manier aangepakt. Uiteindelijk is het doel altijd om tot een oplossing te komen die passend is voor beide partijen. Dit vergt naast de juiste begeleiding een hoge mate van empathie en discretie.

Mediation wordt ook regelmatig preventief ingezet ter voorkoming van conflicten, denk hierbij aan bedrijfsopvolging naar de volgende generatie, die vaak andere ideeën heeft over de bedrijfsvoering. Naast begeleiding op financieel of fiscaal gebied staan de adviseurs van BLM organisaties ook bij op sociaal gebied.

Duurzaamheid

De duurzaamheidstransitie is een van de grootste maatschappelijke en economische uitdagingen voor organisaties. Er zullen stappen gezet moeten worden op het gebied van duurzaamheid om de continuïteit op korte en lange termijn te handhaven. Met een hoge tijdsdruk en vaak gebrek aan capaciteit en kennis is het prettig om een partner in te schakelen die hierbij ondersteunt.

De adviseurs van BLM helpen je graag bij onder andere het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie en de concrete vertaling naar de bedrijfsvoering. Het integreren van duurzaamheid in de kern van de organisatie is een rol die we graag op ons nemen.

BLM is aangesloten bij het Register Belastingadviseurs, NBA, Federatie Financieel Planners en SRA. Zo houden we onze kwaliteit op zijn best. 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief