Wees zuinig op bedrijfsinformatie

Slechts 10% van de bedrijven is klaar voor een hack. Wees zuinig op uw bedrijfsinformatie!

Op 16 november jl. vond in Theater De Schalm in Veldhoven de jaarlijkse eindejaarslezing van BLM Accountants & Adviseurs plaats. Veel ondernemers uit Veldhoven en wijde omgeving woonden deze lezing over Cyber Security bij.  In het bedrijfsleven blijken veel computersystemen niet op orde, maar ook persoonlijke identiteiten zijn eenvoudig te stelen.

Gastspreker Generaal-Majoor b.d. drs. P. Cobelens, voormalig directeur Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst, vertelde, met zijn expertise op dit gebied, hoe via nieuwe technologieën steeds meer Cybercrime mogelijk is. Data zijn zeer eenvoudig toegankelijk. Een hack kost slechts 5-7 minuten en slechts 10% van de bedrijven is klaar voor een aanval. De belangrijkste boodschap van deze avond was duidelijk “Creëer bewustwording in het omgaan met een beveiliging van waardevolle persoonlijke en bedrijfsinformatie”.

Cyber Security
Dr. Ton van Gessel, CEO bij BLM Cyber Security International liet via een aansprekend filmpje zien hoe eenvoudig informatie in verkeerde handen valt. Via verschillende wegen is het mogelijk heel veel over personen en bedrijven te weten te komen. Niet voor niets wordt op 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In de hele Europese Unie vervalt de Wet bescherming persoonsgegevens en geldt vanaf die datum dezelfde privacywetgeving. Organisaties moeten kritischer omgaan met –en beter beschermen van- persoonsgegevens van anderen waarover ze beschikken.

Praktische tips waren onder meer: zorg dat u encryptie gebruikt op usb-sticks, telefoons en tablets, gebruik bij voorkeur een Virtual Private Network Verbinding en vermijd het gebruik van openbare WIFI. In hotels en tijdens het reizen in de trein worden de meeste data gestolen.

Binnenkort worden verdere workshops gegeven door BLM Accountants & Adviseurs.

Wilt u meer info neem dan contact op met onze Cyber Security Specialist:

Recente Berichten

Laat een reactie achter

Contact

Heb je een vraag of wil je meer info? Vul hieronder je emailadres in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Niet leesbaar ? Vernieuw code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Call Now Button Special Eindejaarstips 2017 | BLM Accountants & AdviseursGeen erfbelastingrente | BLm Accountants & Adviseurs