Bijeenkomst AVG 23 april 2018

Vanaf 25 mei 2018 verplicht

In 2016 werd de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in gevoerd. Vanaf 25 mei 2018 is de AVG verplicht in heel Europa en dan zal dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU) gelden. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Deze Europese privacywet verplicht bedrijven onder meer om aan te geven hoe ze met persoonsgegevens omgaan. Dat moet in een op maat gesneden privacyverklaring. Men dient overeenkomsten, bewerkersovereenkomsten, te hebben met partijen die met de persoonsgegevens werken of die gegevens toevoegen, muteren en bewerken.

De regels zijn verplicht voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken. In de praktijk betekent dit dat vrijwel ieder bedrijf een privacyverklaring en wellicht overeenkomsten moet hebben. Zo valt alleen de opgeslagen naam van een klant al onder het begrip ‘persoonsgegevens’. De vraag is natuurlijk wanneer en hoe u deze verklaring precies opstelt. Gelukkig hoeft u niet alles zelf doen. BLM Cyber Security International (CSI), een samenwerking van FSV Accountants + Adviseurs en BLM accountants & adviseurs, helpt u graag en heeft handige tools daarvoor.

Scanner - monitor

scanner-monitor | CSIIn het kader van wet en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is het ook belangrijk om te weten hoe veilig uw data is en of er ongewenst data lekt naar buiten toe.

Het monitoren naar dit soort data-patronen is een veelgevraagd specialisme die vaak niet aanwezig is. Cyber Security International (CSI) heeft speciaal hiervoor een “monitoring dienst” als abonnement ontwikkeld welke hierin kan voorzien.

blackbox | CSI

CSI kan door het plaatsen van een van de “BlackBox” oplossingen inzichtelijk maken welke computers, telefoons, tablets etc contact hebben met welke andere machines ergens op de wereld via uw internet aansluiting.

Deze dienst kan nooit een 100% veiligheid garanderen. Echter door uw dataverkeer actief te monitoren zal dat absoluut een positieve bijdrage en betere inzichten geven in de betrouwbaarheid van de datastromen binnen uw bedrijf.

Het plaatsen van een “BlackBox” kan in combinatie met allerlei diensten van de adviseurs van CSI. Ook werkt CSI samen met allerlei specialisten die actief kunnen bijstaan.

Prijzen CSI Diensten | BLM Accountants & Adviseurs

*genoemde prijzen zijn excl.btw

Maatwerk in aanvullende diensten

Na een quick-analyse en een periode van “BlackBox” gebruik ontstaat een plan van aanpak. Hoe beschermt men zich in een wereld van big-data en het WorldWideWeb. Daar staan de specialisten van CSI en haar partners voor u klaar. Niet alleen voor grote bedrijven maar ook voor het MKB, met vaste prijzen.

*genoemde prijzen zijn excl.btw

Bijeenkomst

Op 23 april a.s. zal BLM in samenwerking met CSI een bijeenkomst organiseren waar u in maximaal 1,5 uur volledig op de hoogte wordt gebracht over de AVG en de mogelijkheden rondom Cyber Security. U kunt dan ook kennis maken met de producten van CSI. De bijeenkomst vindt plaats bij Van der Valk Hotel Eindhoven, Aalsterweg 322 te Eindhoven.

De bijeenkomst zal zijn op 23 april om 17:00 uur en het programma is als volgt:

16:30 – 17:00 Inloop
17:00 – 17:45 presentatie mr. Kees de Kramer (jurist bij FSV Accountants + Adviseurs)
17:45 – 18:25 presentatie dr. Ton van Gessel (directeur CSI)
18:30 Afsluitende borrel met hapje

Aanmelden

Wilt u naar de bijeenkomst, meldt u dan aan bij Friederike Elferink, te bereiken op 040-230 78 00 of friederike@blmbastion.nl.

Recente Berichten

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Fiscale Cijfers 2018 | BLM Accountants & AdviseursPresentaties eindejaarsseminar